2012. március 5., hétfő

Madame Allure - Carmen egykor és most

Carmen Dell' Orefice


Carmen Dell' Orefice a Nő,  Femme Fatale, Allure, az időtlen szépség.

 Sokat gondolkoztam, hogy mit is írjak ehhez a bejegyzésemhez, mivel a divat bizonyos aspketusai itt felesleges sallangok lennének, főleg, hogy nem is vagyok benne ilyen szinten kompetens.A balett művészetéről pedig elég balgaság lenne részemről írni, mit lehet tenni nem értek hozzá, így inkább a jó öreg mondtást választom, hogy suszter maradjon a kaptafánál. Emlékeim vele kapcsolatban arra korlátozódnak, hogy kislánykoromban az unokatestvéremtől örökölt tütüben igykeszem szőke göndör fürtjeimmel igazi balerinává válni. A balett iránti lelkesedésem aztán itt abba is maradt, néhány éve kortárs darabokat persze megnézek és van egy ebben a témában igen kiművelt barátném, akivel egyszer el is jutok egy klasszkus előadásra. Persze maga a világa elbűvöl, ahogy a komolyzene is, de nem hallgatok természtesen 6 órás Wagner operákat sem, ennek kompenzálására viszont olvasok Vergiliust és Homéroszt eredeti nyelven is :).

De hogy ne térjek el nagyon bejegyzésem eredeti céljától, vissza is kanyarodok Carmenhez. Most mondjam, hogy irigylem, egy szinfónikus hegedűművész és egy magyar származású balerina kislányának gyerekkorát? Nem, nem, inkább lenyűgöz, ahogy Szabó Magda írásai is, hiszen egy szabadszellemű családban nevelkedett "gyermek" történetei ezek.

Nagyon nem is akarom tovább csürni -csavarni a dolgokat, helyette hoztam egy jó nagy adag képet.

ui. Medvegy Klára szavait idézném még:

"És lám-lám, nem csak a tinik tudnak szépek lenni. Ezt minden önértékelés-zavaros nőnek meg kéne mutatni, mint kötelező "olvasmányt"!










66 éve...

























































80 évesen
Ha most az a bizonyos aranyhal megkérdezne, akkor Szabó Magda és Carmen keveréke szeretnék lenni...

forrás: google, NohaNoor

4 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm, egy élmény volt ez az "időutazás"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök Mária, igyekszem, hogy legyenek még ilyen élmények :).

      Törlés
  2. Gyonyoru! Carmen ritka szerencses geneket orokolt....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban gyönyörű Nő, szerencsés gének és egy kicsit még több, ami belülről fakad. Közben megnéztem a Polyvore oldalt, érdeklődéssel figyelem. Móni :)

      Törlés