Az első szaloncukrok, amik kikerültek a kezeim közül.
Saját készítésű "csokoládéállványom" :).
Táblás csokoládék:
Birsalmalekvárral ízesített ét - és tejcsokoládé tábla mandulával megszórva.
A birsalmalekvárt még az ősszel készítettem, most jó hasznát vettem :).
Körtepálinka párlatos sziruppal töltött étcsokoládé manduladarabokkal.
Nürnbergi mézeskalács, Ancsika konyhája receptje alapján, egy nagyon kedves ismerős ajánlása alapján. Mivel én elfelejtettem ostyalapot venni, így muffinformában készült el Mamám régi tepsijében :).
Mama kasa |
Nürnbergi mézeskalács "Fibula módra", csokival és mandulával :).
Nagymamám felejthetetlen karácsonyi süteménye, a Zongorabillentyű, amit életemben először készítettem el.
Pista bácsi régi tála |
"Mátraalján, falu szélén
lakik az én öreg néném,
melegszívű, dolgos, derék,
tőle tudom ezt a mesét..."
lakik az én öreg néném,
melegszívű, dolgos, derék,
tőle tudom ezt a mesét..."
És a csomagolás...
"Édeskönyv"
Séfem és fő kóstolóm... :)
A decemberi bejegyzések gyönyörű fotóit nézegetve hirtelen egy -szívem mélyén vágyott- másik korban találtam magam...engem teljesen elvarázsoltak és elrepítettek az 1900-as évek legelejére.Köszönöm!
VálaszTörlésLegyen 2012-ben is sok-sok ilyen csodás bejegyzés ebben a blogban!...no meg 2013-ban,2014-be,2015-ben... :)!
Ilus
Valahogy ez az a kor, ami engem is elbűvöl, abban a világban talán egy kicsit könnyebben találtam volna meg a helyem értékrendek tekintetében. Viszont szerencsére ezeknek a "mikroközösségeknek" a révén sok hasonló gondolkozású embert ismerhettem meg és így a világ "kitárult" :).
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek a decemberi bejegyzések, úgy érzem talán most kezdtem el igazán rátalálni a saját hangomra...
Igyekszem a jövőben :).